Om oss

Bokunge är en blogg om böcker för små barn, som drivs av tre barnboksjunkies. Här hittar du recensioner, tips och nyheter om böcker för barn upp till tio år. Vi är oberoende, och skriver om böcker från alla förlag.

Du kontaktar oss lättast på redaktion@bokunge.se

Vår fantastiska logotyp är gjord av den grymma Julie McLaughlin från Vancouver, Kanada. Mer om Julie hittar om du klickar här.

 

emelie

Namn: Emelie Ljungberg
Ålder: 35
Bor: Stehag, Skåne
Familj: Johannes, Silas (född 2009) Joyce (född 2013).

Gör: Jobbar som vuxenbibliotekarie men frilansar samtidigt om barn- och ungdomsböcker samt skriver noveller för unga.

Bästa barnboken: När jag pluggade barnlitteratur i Danmark kom jag över den mest hårresande barnboken någonsin. Carlos & co av pseudonymen Oscar K. Den kan få vilken flummig typ som helst att bli konservativ. Sen älskar  jag böckerna om Måns och Marie av Kaj BeckmanJag växte upp i en liten håla i skogen och när jag läste om Matti, Måns och Marie om hur de demonstrerade på första maj och hur de levde på stranden på sommaren – då tedde sig mitt liv mycket futtigt.

Bästa barnboksförfattaren: Barbro Lindgren och Oscar K bland andra.

Bästa illustratören: Dorte Karrebæk och Eva Eriksson

Om jag skulle skriva en barnbok skulle den handla om: Kanske en faktabok i samma anda som Linnéa böckerna av Christina Björk och Lena Anderson..

Nå mig direkt på: emelie{punkt]ljungberg{@}bokunge{punkt]se

PIC_2

Namn: Johanna Kuha Palm
Ålder: 31
Bor: Stockholm, Järfälla
Familj: Björn och vår 6-åriga dotter Rut.

Gör: Jobbar som barnbibliotekarie inom Stockholms stadsbibliotek, är utbildad barnkulturvetare.

Bästa barnboken: Omöjligt att svara på såklart, men som barn tyckte jag mycket om Det underbara trädet av Ulf Löfgren.

Bästa barnboksförfattaren: Barbro Lindgren, författare som låter begravningskottar få en röst är bäst!

Bästa illustratören: Nu när det inte går att välja så får jag ändå plocka fram Eva Eriksson, Gunna Grähs, Gunilla Bergström och fram till Klara Persson, Siri Ahmed Backström och Karin Cyrén. Och Shaun Tan! Och Anna-Clara Tidholm! Och Lena Sjöberg!

Om jag skulle skriva en barnbok skulle den handla om: Barn som tröttnar på vuxenvärlden och gör något åt saken.

Nå mig direkt på: johanna{punkt]palm{@}bokunge{punkt]se

PIC_1

Namn: Lisa Hamfors
Ålder: 34
Bor: Malmö, Sofielund
Familj: Jonas och våra döttrar Siri (född 2009) och Edith (född 2011).

Gör: Skolbibliotekarie på två f-5 skolor i Svedala.

Bästa barnboken:  Jag gillade Prins Hatt under jorden väldigt mycket när jag var liten. Det var mycket guld och fina bilder i den. Och ett plus för att det faktiskt är prinsessan som räddar prinsen i slutet av boken. I och för sig först efter att hennes pappa gift bort henne med en främling som bor i en håla i underjorden. Men å andra sidan visste ju pappan inte om att det var just hans dotter som skulle vara tvungen att gifta sig med prinsen. I alla fall, jag älskade sagor som liten och gärna med vackra stora illustrationer att förlora sig i och Prins Hatt under jorden är definitivt en av dem.

Bästa barnboksförfattaren: Det finns så många, Jujja Wieslander, Ulf Stark, Stina Wirsén… Det går bestämt inte att svara bara en. Och kanske kommer jag att ändra mig efter hand.

Bästa illustratören: Lisen och Emma Adbåge

Om jag skulle skriva en barnbok skulle den handla om: Eftersom jag älskar allt som har med vatten att göra så skulle det nog bli ett undervattensäventyr. Kanske skulle den utspela sig i vattnet utanför Ön i Malmö. Där finns både det ena och det andra att upptäcka. Och såklart skulle det vara väldigt fina stora bilder med en massa färg över alla sidor.

Nå mig direkt på: lisa{punkt]hamfors{@}bokunge{punkt]se