Att se fram emot!

loggannyttar

Jul- och nyårsfirande i all ära, men snart börjar den riktiga festen dvs förlagens vårutgivning. Vi har valt två böcker var som vi är nyfikna på…

Johanna väljer

alltbok

Allt av Marc Martin. En bok som lovar ALLT, vem blir inte nyfiken? Tyckte mycket om Martins drömska En flod, så det ska bli riktigt kul att se vad han hittar på nu. Det utlovas bland annat fantastiska bakverk och svindlande horisonter i den här berättelsen som jag bara utgår ifrån är ett riktigt bokligt konstverk. Ges ut i februari. (3-6 år)

trebokunge

Tre av Per Nilsson och Lisen Adbåge. Jaha, här var det drömsamarbete! Per Nilsson, som för mig är starkt förknippad med tidiga tonårens läsning (Anarkai!) men som skriver för alla åldrar, och bilderboksgeniet Lisen Adbåge jobbar tillsammans i den här boken som ska vara ”perfekt för humoristiska små barn”. Kommer ut i mars.

Emelie väljer

Fageln-i-mig_skissomslag

Sara Lundbergs illustrationer är en fröjd för såväl öga som hjärta. Den här gången får vi uppleva hennes ljuva motiv i en grafisk roman baserad på den svenska konstnären Berta Hanssons liv . Fågeln i mig flyger vart den vill är en bok om en ung flickas uppväxt och hennes längtan efter att få uttrycka sig. Kommer i maj och riktar sig mot de lite äldre barnen. (9-12 år)

Kattfesten_omslag

Siri Ahmed Backström är en annan favoritillustratör. I vår kommer hennes nya bilderbok Kattfesten. Om en familj som ska få en katt och förbereder en fest. Att döma av några av de kommande illustrationerna som har synts på Siri Ahmed Backströms Instagram kan detta inte bli annat än stämningsfullt och mitt i prick. (3-6 år)

Hanna väljer

Honungsmjo-lk_fo-r_tre

Åh, jag är såå pepp på denna! Jag älskade Tove Pierrous och Joanna Hellgrens Småkrypsboll som vann det fina priset Snöbollen för bästa bilderbok 2015. I denna nya bok Honungsmjölk för tre av Pierrou är det Marika Maijala som står för bilderna. Och vilka bilder! Natur och Kultur ger ett smakprov på några bilder i sin katalog och dom är helt fantastiska. Jag älskar för övrigt titeln och temat ”att leka tre”. Ett tema som aldrig går ur tiden. (3-6 år)

29703306_O_1

Beatrice Alemagna, författare till bland annat Den fantastiska rufsitufsen (2015) och De fem skavankerna (2016), är i mitt tycke en av världens mest intressanta bilderbokskonstnärer. Nu ger Rabén & Sjögren ut Dagen när inget hände. Boken behandlar det fascinerande ämnet ”vad händer en vanlig dag när det inte händer något?” Smakprov av boken finns på Rabén & Sjögrens kanal på Youtube.

Dela detta:

Lämna en kommentar