Den vackraste resan

cover1_fargernas-ljud_low

En flicka som förlorar sin syn beger sig ner i tunnelbanan, till något som blir en resa både i det inre och yttre. Genom hennes möten, minnen och tankar blir färden ett poetiskt äventyr in i fantasin. Det är vemodigt, spännande, roligt och drömmigt i en stad där allt kan hända.

fargerna1

fargerna4

Färgernas ljud är en sån bok du har med dig. Här finns bilder barnet minns som vuxen, fortfarande med känsla av magi. Ren bilderboksförtrollning! Läs hela i ett svep eller välj en bild att försvinna in i. En allåldersbok för filosofen och poeten. Jimmy Liao heter författaren och konstnären bakom den här lyxiga upplevelsen. Han är otroligt populär i sitt hemland Taiwan, på svenska finns även Stjärnenatt och Skogens hemligheter översatta.

En av mina favoriter från 2016.

Färgernas ljus är skriven och illustrerad av Jimmy Liao. Anna Gustafsson Chen har översatt, boken ges ut på Mirando Bok.

Dela detta:

Lämna en kommentar