Boktips när det börjar närma sig sista minuten

boktipsisista

Vad ska du köpa i julklapp till fasters systers dotters barn? Här kommer några boktips från i år när det börjar närma sig sista minuten. God jul!

bilderbockerjul

Bilderböcker

De bortglömda benens hämnd av Rikard Ask och Jutta Falkengren, kul bilderbok på vers för 6-7 åringen som vill ha det lite läskigt. Skelettkatten Tusse sitter på kyrkogården och känner sig bortglömd av husse, kanske borde man hämnas?

Fia klippspill av Nina Nordal Rønne. Fia och Mia är två pappersflickor på äventyr över skrivbordet, på flykt undan saxen. Färgglatt, kreativt och nytt! Inspirerar att klippa egna historier.

Den fantastiska rufsitufsen av Beatrice Alemagna. En Pippi-syster ger sig ut på jakt efter den bästa presenten till mamma. Men en fantastisk rufsitufs, vad är det? Min absoluta favorit från året, läs mer här.

 

kapiteljul

Kapitelböcker och börja läsa

Ishavspiraterna av Frida Nilsson. Augustprisnominerad kapitelbok som för tankarna till Astrid Lindgrens spännande sagor, tänk Mio min Mio. Hisnande och välskrivet för alla småpirater.

Katitzi och Swing av Katarina Taikon. Nu ges böckerna om Katitzi ut på nytt, bearbetad av författaren Lawen Mohtadi och med illustrationer av Joanna Hellgren. En viktig bok!

Hej, hello! av Helana Bross och Märta och sagohästerna av Erika Eklund Wilson. Två favoriter för nybörjarläsaren!

 

faktajul

Fakta

Hej Ruby – äventyr i datorernas magiska värld av Linda Liukas och Curly Bracket – den gömda koden av Johan Wendt och Tor Moström. Två böcker som på ett enkelt och roligt vis lär oss hur datalogiskt tänkande fungerar. Dataprogrammeringens ABC, ungefär. Curly Bracket passar de lite äldre, 9 år och upp, och Hej Ruby fungerar från 6 år ungefär.

Livet som minimonster av Hanna och Johan Hallmén. För alla som gillar, eller äcklas, av småkryp i förstoring. Fantastiska bilder! För förskole- och lågstadieläsaren.

Så funkar det! av Mats Wänbland. Minns ni Så funkar det!-böckerna från 70-talet? Nu finns en uppdaterad version anpassad till dagens teknik och samhälle, den här boken synar sånt som finns hemma och runtomkring. För alla vetgiriga eller alla som behöver kunna sånt som vetgiriga undrar om…

godjul111

Dela detta:

Lämna en kommentar