Vem är Hilary Knight?

its_me_hilary_the_man_who_drew_eloise_xlg

Bokbloggaren Prickiga Paula tipsade på sin Instagram om HBO-dokumentären It’s me Hilary: The Man Who Drew Eloise.

Eloise är Hilary Knight och Kay Thompsons härligt fria Pippi Långstrump-kusin som bor på lyxhotellet Plaza i New York, en flicka som gör det hon vill – när hon vill. I år är det sextio år sen boken gavs ut i USA. När Hilary Knight fick höra talas om att Lena Dunham, skapare och stjärna av Girls, har en tatuering av Eloise så bjöd han genast hem henne på middag. Mötet blev till vänskap som blev till en dokumentär.

Dokumentären är en intressant skildring av en man vars liv och karriär så starkt är förknippad med en enda karaktär. Knight pratar om hur Eloise blev till, och varför han inte får rita henne längre, men också om livet som skapande människa. En fin inblick i en fascinerande mans värld av kärlek till ”besvärliga” och excentriska kvinnor, ohämmad kreativitet och nyfikenhet.

2012 kom en nyutgåva av Eloise på svenska, Bokunge skrev om den härIt’s me Hilary: The Man Who Drew Eloise finns att se på HBO.

Se trailer här:

Dela detta:

Lämna en kommentar