Astrid.

Just nu märks Astrid Lindgren lite här och var i media, trots att hon snart varit död i tretton år. På löpsedlarna i julruschen (när Sverige liksom står still) står det något om “Astrids hemliga liv”. Sannolikt har de hungriga journalisterna saxat ur Denna dagen, ett liv: en biografi över Astrid Lindgren av Jens Andersen som kom nu i december. Eller har de fått se något intressant i förväg från den dokumentär som kommer att visas i SVT under julen, Astrid, av Kristina Lindström.

Själv vill jag passa på att ge ett mycket sent julklappstips till alla de minsta Astridfansen: Och nu så vill jag sjunga: 30 sånger om Pippi, Madicken och alla de andra (Rabén Sjögren). En bok med inbyggd spelare där det lilla barnet själv kan trycka på knappen om och om igen och få höra sin favoritlåt på repeat. En ljuvlig bok med illustrationer av Ingrid Vang Nyman, Ilon Wikland och Björn Berg.

Dokumentären om Astrid ser ni på teve på dessa tider:

SVT1 juldagen torsdag 25 december kl 20.00: Astrid del 1 – Sorgfågel
SVT1 söndag 28 december kl 20.00: Astrid del 2 – Starkast i världen
SVT1 nyårsdagen torsdag 1 januari kl 20.00: Astrid del 3 – Allas mor

Dela detta:

Lämna en kommentar