Bokunge ger: PDF – Barnets litteracitetsutveckling 0-7 år.

Under de senaste veckorna har vi på Bokunge jobbat hårt fast det kanske inte har synts något nämnvärt här på bloggen. Vi har översatt och förtydligat ett schema över det lilla barnets litteracitetsutveckling. Schemat som är översatt från engelskan är utarbetat av Kathryn Wilson från University of North Carolina, School of Medicine och finns i sin ursprungliga form här. Under översättningens gång har vi haft kontakt med ett antal sakkunniga svenska forskare som har stor insikt i barnets språkliga utveckling. Allt för att det skulle bli en så exakt översättning som möjligt.
Vi har tidigare efterlyst ett schema som kan underlätta för föräldrar att hitta böcker lämpliga för just deras barns ålder och utvecklingfas. Vi är medvetna om att alla barn är olika och att ett schema likt detta kan stressa en del mer än att uppmuntra. Självklart är inte det vår avsikt. Vi hoppas att detta kan göra föräldrar ännu mer sporrade att läsa för sina barn och att det underlättar i valet av böcker. Så håll till godo. Ni hittar PDF:en här i vänsterspalten. Läs – och om ni gillar den – varför inte sätta upp den på kylskåpet!?

Dela detta:

5 kommentarer, Lägg till din.

Sara EspensenJättebra!!

MatildaFint! Jag undrar om det är okej att skriva ut och sätta upp på barnavdelningen på min arbetsplats biblioteket?

BokungeHej Matilda! Det går jättebra!

JennyÅh, så bra den verkar. Skulle gärna skriva ut den, men får felmeddelande när jag klickar på länken 🙁

    Johanna Kuha Palm

    

    Konstigt, ska undersöka saken! Bra att du meddelar.

Lämna en kommentar