Bokprovning på Sbi

Idag presenterade Svenska barnboksinstitutet sin översikt med statistik och trender över förgående års barn- och ungdomsböcker. Den totala utgivningen 2013 såg i stort sett ut som förgående år, med en liten ökning om nio titlar. Bilderboksutgivningen minskade dock något, vilket kan förklaras med en tillbakagång av antalet översatta bilderböcker.

Bilderbokens huvudperson är oftast en pojke, men däremot är kvinnliga författare i klar majoritet. Sbi lyfter fram ensamhet och utanförskap som 2013 års tydligaste tendens, och för bilderboken specifikt så är mörker kontra ljus, döden, skuggor och drömmar vanliga teman.

Det finns massor av intressant att läsa om, gå in på Bokprovningen!

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

Att gå på barnboksprovning låter som att besöka paradiset. Så när jag för en gångs skull befann mig inne i Stockholm city såg jag fram en stund strosande mellan hyllorna innan jag skulle möta upp en vän. Döm av min besvikelse när institutet just igår hade – stängt. Suck. Hoppas kunna komma in någon annan dag.

Lämna en kommentar