Djurisk musik för barn

Igår vann Oddjob årets barnalbum på Grammisgalan med skivan Jazzoo. En djurisk jazzplatta och en rikt illustrerad bok, kanske man kan säga. Grattis!

Jag hittar tyvärr inte skivan på Spotify, men vi får hoppas att den dyker upp nu efter vinsten! Bra om all möjlig sorts musik görs lättillgänglig, det ska inte vara så att vissa ljud bara hörs i kulturellt intresserade medelklasshem. Dessutom,  idag när vi är så vana att streama musik så tar det nog emot för många att hosta upp med 160 riksdaler för en platta, oavsett plånbok. Om man ens äger en cd-spelare fortfarande.

Här kan du i alla fall lyssna på ett klipp och kika på illustrationer av Ben Javens ifrån den bok som kompletterar den musikaliska berättelsen. Och som Oddjob sa igår: “Alla artister, gör barnmusik – det behövs!”

Själv ska jag bli bättre på att lyssna på musik för barn, och då menar jag mer än den pliktskyldiga spelningen av Sean Banan som dottern tvingar mig till varje bilresa. Inget ont om bananen, men omväxling förnöjer har jag hört…

Dela detta:

Lämna en kommentar