Tävling 3:e advent

Bokunge har valt ut årets bästa böcker som du kan kamma hem. Vill du vara med och tävla? För att delta i 3:e adventtävlingen vill vi att du tipsar om Bokunge någonstans i världen. På Facebook, Twitter eller din blogg. På fikarasten. I matbutiken. På dina barns förskola. Ja, du väljer!

När du tipsat skickar du ett mejl till oss på bokpaket@bokunge.se och berättar om ditt tips (gärna med en länk om det finns något att länka till). Tävla innan den 22 december.

Böckerna vi valt ut är:

Maximilian och Minimilian (Klara Persson, Urax förlag)

Maximilian är ovanligt lång och Minimilian kort – tillsammans hittar de på sätt för att jämna ut både olikheter och orättvisor. En smart bok som utmanar bokformatet och skapar fiffiga synvillor i jämlikhetens namn. (4-8 år.)

Den gamle mannen och valen (Stian Hole, Alfabeta)

En episk bilderbok med ensamhet som tema. Två äldre bröder som vägrar försonas tar sig an en strandad val och tvingas samarbeta. En oerhört vacker och poetisk bok som fångar såväl små som stora. (5-8 år).

Sigrid och natten (Jöns Mellgren, Natur & kultur)

En mycket stämningsfull bilderbok om den sorgsna Sigrid som kidnappar natten för att hon själv inte har sovit en blund sedan hennes vän elefanten Olaf dog. När natten förstår vilken sorg Sigrid bär på hjälper han henne att få ro i själen. Text och bild samspelar fenomenalt bra i den här ovanliga och särskilt lyckade boken. (3-8 år)

Vad säger ett russin? (Anna Höglund, Rabén & Sjögren)

En fantasifull, ljudhärmande pekbok för de allra minsta barnen. Uppföljaren till Vad säger klockorna? är minst lika fantastisk och går hem stort hos de flesta småttingar. (0-2 år)

Dela detta:

Lämna en kommentar