Tävling 1:a advent


Äntligen december! Äntligen advent, julkalender, pepparkakor och juleljus. Och äntligen dags för Bokunges lyxiga jultävling! I år slår vi på stort och lottar ut ett paket med fyra böcker till varje advent. Först ut är:

Mamma borta (Chris Haughton). Lilla Ugglan trillar ner från sitt bo och kan inte hitta tillbaka till mamma. Tack och lov finns det djur i skogen som vill hjälpa till, med lite blandat resultat. Gulligt för de minsta!

Bumbum bygger snögumma av Ann-Christine Magnusson. Bumbum och hennes pappa leker i snön och bygger en snögumma. Men vad händer med snögumman när det blir varmt? Spännande bok för de minsta med bilder i fotografier.

Tro på tomten av Lotta Olsson och Benjamin Chaud. Julberättelse med 24 kapitel, perfekt nedräkning till jul! Något är på tok med julen, den vill aldrig ta fart och allt juligt förstörs. Tilda måste ta reda på varför. (ca 3-7 år)

Den sitter fast av Oliver Jeffers. Floyd är ute och flyger drake. Plötsligt fastnar den i ett träd och går inte att få ner. Floyd kastar upp sin sko, men den fastnar också. Precis som den andra skon, katten, stegen, handfatet, blåvalen… Bered er på skrattfest! (ca 3-7 år)

Vill du vara med och tävla om 1:a advents bokpaket, maila till bokpaket@bokunge.se. Motivera i mailet varför just du ska vinna och tipsa alla dina vänner om tävlingen, ju fler desto roligare!

Sista dag att skicka in: 7 december.

Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

LisaVi har väldigt lite vintriga/juliga böcker till vår 4-åriga dotter. Just nu arbetar vi på att bygga upp julstämningen. Även om de här böckerna antagligen skulle komma ganska kort innan jul så bådar de gott inför kommande jular. De skulle verkligen tillföra något i vårt barn-bibliotek.

ElinVi har tre underbara barn som precis som mamma aldrig får nog av underbara böcker.
Kanske femåringen sagt det bäst när lampan släckts efter en hel hög böcker:
– Mamma, tänk om man hade en mamma som dog. Vad sa man då?
– Det skulle vara väldigt sorgligt.
– Ja, för vet du. Pappa vill alltid bara läsa en bok och du läser nästan hur många som helst.

Lämna en kommentar