Igenkänning för treåringen.

Författaren och illustratören Åsa Karsin är, enligt mitt tycke, fantastisk på att göra bilderböcker med hög igenkänningsfaktor för treåringar (och kanske också fyraåringar). Framförallt serien om Lilla Lena fängslar många. Det handlar om dråpligheter som att leka doktor när patienten blir sjuk på riktigt, om att tävla i sport och vara en riktigt dålig förlorare, om att leka fröken när eleverna inte lyder alls, om att leka polis och låsa fast tjuven lite väl bra i handbojor och om att leka frisör och råka klippa av på riktigt. Det är små missöden som till slut får ett bra och tryggt slut. Många gånger brukar man bland de riktigt unga läsarna kunna identifiera två typer av läsare. Barn som gillar oförutsägbara och mer nervkittlande böcker och barn som inte under några som helst omständigheter vill ha spänning och oförutsägbarhet. För de sistnämnda passar dessa böcker utomordentligt bra. För några månader sedan kom Åsa Karsin även ut med en bok för de allra yngsta,  Var är mina skor? om den lille Doddi. Doddi planeras bli en serie böcker, precis som böckerna om Lilla Lena.

Böckerna om Lilla Lena och Doddi är skrivna av Åsa Karsin och ges ut av Alfabeta.
Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

SofieHej!
Jag hade författarmöte med Åsa Karsin på biblioteket där jag jobbar förra veckan. Vi bjöd då in 5 och 6-åringar, böckerna passar även denna ålder. Åsa Karsin använder dem även för förstaklassare ibland. Ville bara säga det! Detta är böcker som ser ut att passa de minsta men i själva verket är de svårplacerade.
Glada hälsningar
/Sofie

Bokunge EmelieBra att veta! Lägger till målgrupper i taggarna. Tack!

Lämna en kommentar