Finsk seger på prisgala

I år var första gången som barn- och ungdomslitteratur prisades i egen kategori under Nordiska rådets kulturprisgala. Seita Vuorela och Jani Ikonen från Finland tog hem priset för boken Karikko (Blindskär). Motiveringen lyder bland annat: “Med särpräglad stil vävs folktro, mytologi och sagotradition samman i denna symboltäta roman om sorg, där den unga människans sökande äger rum i gränslandet mellan barn och vuxen, land och vatten, dröm och verklighet, liv och död.”

Som jag förstår finns boken ännu inte översatt till svenska, men vi får anta att den är på väg?

Galan sändes från Operan i Oslo och direkt in i SVT2, vad tyckte ni? Lite väntat med Astrid Lindgren-medley (av Georg Riedel och Operans barnkör) inför barn- och ungdomspriset, eller? På Svtplay kan man se festen i efterhand.

Dela detta:

Lämna en kommentar