Sommarens bästa högläsning

Ni vet såna böcker man aldrig vill ta slut? Jag har hittat en sån! Ellen Karlssons Snöret, fågeln och jag med illustrationer av Eva Lindström.

Det är sommar och Selma är ute på landet, hos mormor och morfar. Det är härligt såklart, men det finns också en liten fågel som pickar ont i Selmas hjärta. Det där med kompisar, tänk att det ska vara så svårt! Ingen bästis, ingen “som tycker riktigt mycket om mig”. 

Då är det bra att Snöret dyker upp och rör om lite.

Jag tycker mycket om hur Selma tecknas, att författaren ger plats åt barnet som inte rusar fram i social eufori. Att man får vara eftertänksam, “tänka mina egna tankar i lugn och ro”. Samtidigt får Selma även upptäcka andra sidor av sig själv, som att vara arg och stark. Ja, Selma blir lite som en äldre syster åt Pija Lindenbaums Gittan! Det känns skönt att ha Selmor och Gittor att spegla sig i, typer som vågar titta åt ett annat håll när världen utanför hetsar om “utåtriktade doers”.

Snöret, fågeln och jag är med andra ord en riktigt fin högläsningsbok som ni kommer gilla från första sidan och sakna när den är slut. Eva Lindströms illustrationer i svartvitt ramar träffsäkert in berättelsen. Läs i sommar!

 

Snöret, fågeln och jag är skriven av Ellen Karlsson och illustrerad av Eva Lindström. Ges ut på Hippo förlag.

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

MiaJag älskar med denna! Har annonserat ut högläsning på min bibbla och utmanat föräldrar att vara med… får se om någon vågar komma 😉

Lämna en kommentar