Litteralund, torsdag

Torsdagen på Litteralund var späckad av trevliga konferenspunkter. Personligen tyckte jag samtalet mellan Isol, Benjamin Chaud och Judith Drews var intressant (mycket snyggt lett av Maria Lassén Seger), speciellt i jämförelse med Lena och Olof Landström som intervjuades precis efteråt. Det blev en rätt tydlig generationsskillnad (eller kulturell?) mellan de olika författarna/illustratörerna. Fast inte till någons nackdel, mer bara som en intressant iakttagelse. Makarna Landström framstod som opretentiösa veteraner med sin avskalade och lakoniska stil. Särskilt jämfört med Chauds livliga berättelser om björnarna i Paris eller elefanten Pomelo eller Isols berättelser som verkar experimentella både i teknik och berättarstil. Men som sagt, båda sidorna av bilderboksskapandet är fantastiska, berikande och viktiga. Bara väldigt olika! 

På tal om spännande och ny bilderboksteknik så skulle jag mer än gärna lägga vantarna på ett ex av Isols Nocturne, en bok med självlysande bläck! 

Och dagens miss: varför stannade jag inte och tittade på improvisationstecknarshowen med bla Per Gustavsson?

Dela detta:

Lämna en kommentar