Life aquatic of Saffa och Parmesan

Bästa och mest underfundiga boken hittills i år bjuder Ola Norén och Karin Olu Lindgård på. I Saffa och Parmesan – Den hemliga ubåten får vi följa med på ett undervattensäventyr i bästa Steve Zissou-anda! Saffa bor hos sin farfar och hon är uttråkad. Farfarn läser morgontidning och listig som en vuxen bara kan vara ger han Saffa ett uppdrag som kommer henne hålla upptagen till kvällsmaten minst: hon ska hitta hans klackring som försvunnit ut i havet via avloppet för flera år sedan. Han leder Saffa och hennes husdjur Parmesan ner för en hemlig underjordisk gång till ett bergsrum där en ubåt väntar:

Sen börjar det stora undervattensäventyret. Saffa nöjer sig inte med de närmaste vattnen, utan hon seglar iväg över alla de stora haven i världen. Frustrerad över havsbottnens oändlighet och den uppenbara omöjligheten i att hitta en liten ring ger hon sig till slut ut i dykardräkt. Och då hittar hon bland annat en pytteliten plåtbit som verkar sitta fast i botten:

Alltså jag älskar den här bilden! Det är ju inget mindre än själva Loveboat-båten! Saffa letar vidare och jag tänker inte avslöja slutet. Men klart är i alla fall att detta är en väldigt rolig och annorlunda bok. Inte minst för att en flicka i huvudrollen tillåts vara en upptäckare inom teknikens värld.

Det enda jag önskar nu är att Olika förlag börjar ge ut böcker i större format. Den hemliga ubåten hade mer än gärna fått bre ut sig över större uppslag!

Saffa och Parmesan – Den hemliga ubåten är skriven av Ola Norén och illustrerad av Karin Olu Lindgård. Den ges ut av Olika förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar