Bologna Children’s Book Fair

Mellan den 25-28 mars är det dags för den årliga barnboksmässan i Bologna, som i år faktiskt firar hela 50 år! I år kan man tänka att det är lite extra kul då Sverige är hedersgäst med barn och ungas rätt till kultur som tema. På kulturrådets hemsida kan du läsa mer om det svenska programmet. Hur många armar hade man inte kunnat offra för att exempelvis få se utställningen med samtida svenska illustratörer? Bland annat presenteras Emma Adbåge, Klara Persson och Gunna Grähs.

Åh, vad man inte alls blir sugen på att åka ner till Italien och insupa barnböcker. Nä, jag släpar mig faktiskt hellre fram i denna stockholmska iskyla, det är faktiskt jättekul det också. Faktiskt.

Män som älskar barnböcker, Bologna 2012.

På Twitter kan du följa Bologna under #YesBologna2013 #bolognaCBF

Dela detta:

Lämna en kommentar