”Tvätta er om näbbarna”

Vissa böcker är man som kär i! Eva Lindströms En fågeldag, nu i nyutgåva, är för mig en förälskelse som bara inte vill gå över. Tur är väl det, för vem vill inte läsa vardagsskildringar ur ett fågelperspektiv?

Det är storasyster Lena som berättar, en pillemarisk och självklar röst. Lena och lillbrorsan Bosse hittar på roliga farligheter, sjunger högt i trädtoppar och tröttnar på föräldrar som grälar. Bokens språk är så ljuvligt perfekt att man börja fundera över om man kan nominera ordkombinationer till Unescos världsarvslista.

Lindström kan verkligen sitt hantverk, att skriva enkelt och samtidigt fylla texten med mening och humor till bristningsgränsen. Bokens illustrationer är detaljerade och mjuka, bokens karaktärer tecknade till personligheter med eget kroppsspråk och talande blickar.

Med andra ord, har du inte läst En fågeldag? GÖR DET. 

 

En fågeldag är skriven och illustrerad av Eva Lindström. Boken ges ut av Alfabeta.

Dela detta:

Lämna en kommentar