Snöbollen

Årets Snöboll går till Molly & Sus av Klara Persson! Hurra hurra!

“Klara Persson gör med Molly & Sus en stark bilderboksdebut, alltigenom originell och nyskapande. I återhållen färgskala och djärva bildlösningar berättar hon om ett tvillingpar, som både bildligt och bokstavligt är oskiljaktiga.

Det är en hisnande existentiell berättelse, som med ett osvikligt barnperspektiv gestaltar den smärtsamma processen att träda ut ur parsymbiosen och våga bli egna individer, sär-skilda men tillsammans på en ny nivå. Molly & Sus är också en stor estetisk upplevelse inte bara på grund av sin rika ”dubbelhetsmetaforik” utan också genom sin personligt genomförda grafiska form, där inte minst, även det utsökta pappersvalet, den spännande layouten och den fria handtextningen spelar på våra sinnen. En strålande bilderboksberättelse över alla åldersgränser.”

Läs mer om priset här. Och Johanna Palms recension på Bokunge här.

Dela detta:

Lämna en kommentar