Io längtar

Här kommer en stilla bok om längtan och att allt inte behöver vara likadant. Io längtar är illustratören och formgivaren Rebecca Landmérs första barnbok, som hon ger ut på eget förlag. Io har två hem, ett hos sin mamma och ett tillsammans med pappa. Då kan man längta ibland, även fast man har det bra. Att längta behöver inte alltid vara dåligt och det finns mycket man kan längta till.

Io har en kompis också, Gullan, som är kul att leka med – även fast kompisarna gör och tycker olika ibland. Io längtar lyfter fram känslor på ett stillsamt och fint vis. Dessutom beskriver boken olika familjekonstellationer, exempelvis två pappor, på ett självklart sätt. När jag läste boken första gången påminde den mig, på ett bra vis, om en bok jag själv läste som barn. När jag plockade fram Jan Ormerods (som tyvärr avled för bara några dagar sen) Sova så är likheten kanske inte helt slående, men det är ändå något med det stillsamma berättande – såväl i text som illustrationer.

 

 

Omslag till Sleeping (på svenska Sova) av Jan Ormerod, illustration ur Io längtar till höger.

Io längtar är skriven och illustrerad av Rebecca Landmér/Rebaland.

Dela detta:

Lämna en kommentar