Ny skribent på Bokunge!

Vi på Bokunge är himla glada över att få presentera en ny medarbetare till världens bästa bokblogg (vem som har sagt att det är världens bästa? Typ Gud. Eller kungen.)

Vem är du?
– Jag heter Tove Eriksson och är en gammal bokmal som är i full färd med att glatt återupptäcka barnböckernas charmerande värld. I mitt jobb som journalist och informatör har jag skrivit mycket om bibliotek och jobbat med tävlingen Bokjuryn, och därigenom blivit lite kär i barnlitteratur (igen). Även i alla duktiga människor som jobbar med barnlitteratur. Barnbibliotekarier och läsivrande lärare är mina idoler.

Hur känns det här då?
– Väldigt roligt och lite nervöst.

Har du någon speciell hang-up du kommer att blogga om på Bokunge?
– Humor tror jag. Det är fantastiskt när en författare lyckas få små barn att kvillra av skratt och den vuxne högläsaren att skrocka lite samtidigt.

Hur ska en barnbok vara för att falla dig på läppen?
– Jag gillar allt som är absurt, intelligent, varmt och underfundigt och får mig att skratta. Nyligen höll jag på att skratta ihjäl mig när jag läste Jag vill ha min hatt av Jon Klassen. (Tidigare nämnd här på bloggen.) Kaninens väldigt skuldmedvetna ögon under björnens stulna hatt är fantastiska.
Vackra och roliga illustrationer är ett måste.

Läs mer om Tove

Du når Tove på tove.eriksson@bokunge.se

Dela detta:

Lämna en kommentar