Inför 2013

Bokunge blickar framåt och spanar in några kommande titlar år 2013 som verkar extra spännande. Här kommer fyra böcker Lisa Hamfors längtar efter.

Vart ska du? av Jockum Nordström. 0-3 år.
Konstnären Jockum Nordström återkommer för första gången sen böckerna om Sailor och Pekka till bilderboksformatet i Vart ska du? I staden får vi möta en mängd karaktärer och alla är på väg någonstans, men vart? Det verkar som om boken kommer i dragspelsformat, det kan ju bli en upplevelse tillsammans med Jockums fina illustrationer!

Sigrid och natten av Jöns Mellgren. 3-6 år.
Sigrid har inte sovit på trettio år. När natten en morgon irrar sig in till henne stänger hon in den i en kakburk och då blir det inte natt för någon längre. Till sist plockar Sigrid fram natten igen och berättar för den om sitt liv. En poetisk godnattsaga att se fram emot! 

Kan jag med av Pija Lindenbaum. 0-3 år.
När man är liten vill man gärna kunna samma saker som sina äldre syskon. Mickes storasyster får gå till skolan, rita bokstäver och en massa annat spännande. Men Micke kan också! Igenkänning för de minsta, och syskondrama med hög igenkänning är alltid uppskattat.

Hårdkokta fakta om ägg av Lena Sjöberg. 6-9 år.
Varje gång det är påsk sliter jag mitt hår på jobbet för att jag inte har några roliga böcker om påsken eller ägg i år heller. (Inga nya fräscha i alla fall). I år får mitt hår vara i fred, för Lena Sjöberg har förbarmat sig och skrivit en allt-du-behöver-veta-om-ägg-bok. Den tänker i alla fall jag skaffa, hurra!

Vart ska du? av Jockum Nordström. Den ges ut av Rabén&Sjögren i april.
Sigrid och natten av Jöns Mellgren. Ges ut av Natur & Kultur i februari.
Kan jag med av Pija Lindenbaum. Ges ut av Bonnier Carlsen i mars.
Hårdkokta fakta om ägg av Lena Sjöberg. Ges ut av Opal i mars.

Dela detta:

Lämna en kommentar