Inför 2013

Ett nytt år betyder tolv månader av nya böcker att upptäcka! Här tipsar Johanna Palm om fyra böcker att hålla lite extra utkik efter.

Jag ska försöka beskriva dig precis så fin som du är av Siri Ahmed Backström. 0-3 år.
Det här är väl årets finaste titel? Jag blir ju nästan lipig och vill läsa genast för nån med lena små bebiskinder! Sida för sida växer ett barn fram – näsa, mage, två ben. Precis så fina som vi är.

Så funkar det (väl inte?) av Johan Thörnqvist. 3-6 år.
Varför tar det så lång tid för trafikljuset att slå om till grönt? Hur vet kassan vad man ska betala? Myriams morfar vet! Eller? “Myllerbilder med pilliga detaljer som fängslar à la Richard Scarry.” beskriver förlaget Thörnqvist debutbok, hur bra låter inte det?

Stockholm – Vimmelboken av Judith Drews. +3 år.
Som jag ser fram emot den här boken! Det ska bli riktigt intressant att få se staden man själv stirrat sig en smula blind på genom någon annans ögon (och penna). Passar nog både 08:or och besökare i huvudstaden.

Vart ska du? av Jockum Nordström. 0-3 år.
Precis som Lisa så är det här en återkomst till barnboksvärlden jag ser fram emot! Det är alltid lika kul att få lära känna nya Jockum-karaktärer. I Vart ska du? befinner vi oss i en stad full av folk, men vart är alla på väg?

 

Jag ska försöka beskriva dig precis så fin som du är av Siri Ahmed Backström ges ut av Urax förlag.

Stockholm – Vimmelboken av Judith Drews ges ut av Lilla piratförlaget.

Så funkar det (väl inte?) av Johan Thörnqvist ges ut av Bonnier Carlsen.

Vart ska du? av Jockum Nordström ges ut av Rabén & Sjögren.

Dela detta:

Lämna en kommentar