Inför 2013

2013 verkar vara året då en hel del gamla favoriter kommer med nytt. Eller försöker med nya grepp tillsammans med yngre kollegor. Emelie Ljungberg tipsar om några av uppstickarna i årets bilderboksflod.

I år är året då Eva Eriksson och hennes dotter Lisa Moroni kommer med en gemensam bok! Se upp för krokodilen är en godnattsaga om att gå på djungelexpedition med pappa som inte alltid vädrar samma faror som man själv gör. Jag tänker mig trygg men ändå fartfylld läsning för en liten själ strax innan lampan släcks. Kommer i april.

Två favoriter – en ny och en gammal gör bok tillsammans. Det kan bli hur bra som helst! Camilla Engman (Studio Morran) och Barbro Lindgren (behöver ingen närmare presentation) kommer i mars med boken Vi leker att vi är pippifåglar. Där har mamma och pappa oskadliggjorts och förvandlats till hönor. Boken beskrivs som en hyllning till fantasin. Jag köper det rakt av.

Jag har redan flaggat för den nya boken om Koko och Bosse och gör det gladeligen igen. Koko och Bosse, Törs inte av Lisen Adbåge kommer i april och jag är övertygad om att den kommer bli lika omtyckt och sönderläst som den förra boken om Koko och Bosse.

Stian Hole har låtit vänta på sig ett tag men i år kommer han med en helt ny titel. Han bryter Hermantrenden och gör en bok om havet och om två bröder som inte har pratat med varandra på flera år. En morgon hittar den ene av dem, Cornelius, en strandad val. Snart inser Cornelius att han aldrig kommer kunna rädda valen utan hjälp. En bok om försoning med samma storslagna photoshopmagi som Hole alltid levererar. Den gamle mannen och valen kommer också ut i april.

Dela detta:

Lämna en kommentar