Böcker i advent

Tredje advent och Lisa Hamfors tipsar om sina favoriter från 2012:

Barbros bästa av Barbro Lindgren och olika illustratörer. I den här antologin har några av Barbro Lindgrens bästa sagor och dikter samlats. Väldigt bra urval, snyggt utfört och med berättelser för 1-6 år.

Orättvist! av Åsa Mendel Hartvig och Caroline Röstlund. I den här pärlan till bok serveras vi en berättelse om syskonavundsjuka med mycket hög igenkänningsfaktor. Temat kan lätt kännas igen av andra rivaliserande par: kusinerna, kompisarna, grannarna… För 2-5 åringen.

Björnens sång av Benjamin Chaud. Lilla björn får se ett bi och följer efter det för att kanske hitta honung. Pappa björn måste leta efter Lilla björn och jakten leder raka vägen från skogen in i Paris och självaste operan. Underbar och myllrande berättelse där läsaren på varje uppslag får försöka hitta björnarna (och biet såklart). Passar alla!

Snömannen av Eva Susso och Benjamin Chaud. Uno och Max är ute och åker snowboard och är snart vilse. Då dyker en snöman upp och tar syskonen till sin grotta där snömannens farfar sitter och täljer och kokar soppa på kottar och blåbär. Och det visar sig bli riktigt mysigt! Passar 3-4 åringen.

Snövit av Jacob Grimm och Benjamin Lacombe. Den klassiska sagan om Snövit berättas här i en av sina grymmare versioner. Tillsammans med otroligt vackra och nyskapande illustrationer känns den som ett måste i hyllan. Passar 4-7 åringar. 

Dela detta:

Lämna en kommentar