Den vindlande vägen och lilla grodan

Funderingar finns. Osynliga flickor och blygsamma bananer finns, berg av maränger likaså. Ja, allt finns!

Den vindlande vägen och lilla grodan är en eftertänksam och samtidigt underfundig berättelse. En poetisk vandring längst en stig där allt kan hända, vi slår följe med en liten groda som både ställer frågor och leder oss rätt. Bokens författare och illustratör har gett berättelsen en drömsk och lekfull inramning, både i text och bild. Det oväntade får ske. Visst har vår väg genom äventyret även en ton av Lennart Hellsings fantasivärld? Jag läser polkagrisklubborna i djungelskogen och den blyga bananen som en vänlig blinkning.

Som högläsare kan det ibland vara knepigt att få ett bra flyt i texter som lutar åt dikten. I Den vindlande vägen och lilla grodan fungerar läsningen bra, texterna är korta och rytmiska. Ibland ställs vi inför frågor att prata om med alla som lyssnar. Frågor och undringar som inte alltid har, eller vill ha, svar. Jag tycker verkligen om att ramla över barnböcker som vågar gå en vindlande väg. Fridh och Falkengren levererar inte bara en fängslande fantasivärld, utan även en filosofisk handbok för de yngsta.

 

Den vindlande vägen och lilla grodan och Linda Fridh och Jutta Falkengren. Boken ges ut av Willa holma förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar