Nytt ifrån App-världen

Har ni sett att Pernilla Stalfelts Alla barns rätt finns som app? Det är en interaktiv bilderbok som lär oss om barns rättigheter. Jag laddade själv ner den tidigare idag och den ser riktigt fin ut. Dessutom en app med viktigt budskap!

En tanke bara är att bilderboks-appar borde använda sig mer av “när du hör det här ljudet är det dags att vända blad”-tekniken, för det kan vara knepigt för en mindre barn (som inte läser texten själv) att veta när nästa ruta ska bläddras fram. Fast å andra sidan kan det vara bra att få klura lite själv! Det är Rabén & Sjögren tillsammans med bland annat Bris och Rädda barnen som står bakom appen. Finns både för Android och Iphone, kostar inte en krona.

För egen del är det tyvärr samma visa som nästan varje gång jag försöker använda en sago-app ifrån Norstedts (där Rabén & Sjögren ingår). Appen funkar bara till viss del (här till fjärde sidan i berättelsen) och sen fryser den fast. Min mobil och sagor verkar helt enkelt inte kompatibla! Jag använder en sprillans ny Android-telefon, så det borde inte vara något problem. Minns med FASA den 3-årspanik som uppstod när jag hostade upp femtio kronor för en interaktiv sago-app bara för att låta dottern upptäcka att appskrället bara ville stänga av sig själv. I-landsskräcken!

I vilket fall som helst, det kanske är någon annan som laddat ner och använt Alla barns rätt? Vad tycker ni?

Här kan du läsa mer.

Dela detta:

2 kommentarer, Lägg till din.

Jeg har downloadet appen og den fungerer uden problemer på min iphone.

Dog savner jeg en markering af sidevend og af at man kan få taleboblerne til at tale. Man kunne fx forestille sig at de lyste svagt op og dermed inviterede fingeren til at trykke på skærmen.

Astrid JonssonDet är lite sorgligt med Nordstedts barn-appar: De verkar ha gett upp om att producera appar för androidtelefoner . Jag tittar avundsjukt på alla appar som finns för Iphones och Ipads. Jag är en teknikgalen mormor och betalar gärna en femtilapp för att få en vettig app som "talar svenska" med barnen. Jag hann ladda ner Pettsons uppfinningar innan den mystiskt försvann från Googlebutiken (eller vad det heter) och några andra Nordstedtsappar som funkar hyfsat på min läsplatta. Men jag vill ha Mulle Meck filmerna mm kul också. Himla synd är det

Lämna en kommentar