För filosofen

Vad tänker du på? av Laurent Moreau är en riktig tankeväckare för alla grubblare där ute. På varje uppslag får vi se en karaktär som tänker på något. Figurens ansikte är gjort som en flik och när läsaren lyfter på fliken så uppenbaras det hur tankarna konkretiseras inne i huvudet. Det kan vara Jan som är orolig för sitt jobb och har datakretsar i skallen, eller Olle som är jättarg och är som en röd djävul bakom den mänskliga masken. Eller Barbro som tänker på alla andra och har ett myller av människor och djur bakom sin flik. Ett mycket finurligt utförande som jag lovar kommer starta diskussioner hos både barn och vuxna. Hur ser det egentligen ut inne i huvudet när man är kär/ledsen/lycklig eller längtar? Ser tankar ut på något sätt alls och är det kanske olika i olika huvuden? Mycket spännande!

Vad tänker du på? är skriven och illustrerad av Laurent Moreau. Boken är översatt av Moa Brunnberg och ges ut av Rabén&Sjögren.

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

JonasEn av de bättre böckerna jag läst för min dotter på länge. Roliga illustrationer också. Det tycker jag.

Lämna en kommentar