Snömannen

Som många av er kanske har märkt är illustratören Benjamin Chaud dubbelt aktuell i höst. Dels med boken Björnens sång, som Lisa B skrev om här och dels med den lilla fina historien om Snömannen.

Uno och Max är på väg ut för att åka snowboard i nysnön. I bergstrakterna där de bor är det lätt att åka vilse och det är precis vad de gör. Plötsligt dyker en jättelik snöman upp mellan de snötäckta träden. Han tar Uno och Max på sina axlar och traskar mot sin grotta. Med en blandning av skräck och förtjusning finner Max och Uno att Snömannens grotta är en ganska mysig plats. Dessutom får de träffa den Snömannens farfar som sitter i ett hörn och täljer träugglor, som vilken mysfarbror som helst. Uno och Max får en varsin uggla att ta med sig hem. Snart tröttnar Max på äventyret och längtar hem till pappa och hans utlovade pannkakor. Pojkarna oroar sig lite för hur de ska kunna förklara sitt äventyr. Väl hemma är det som om ingen tid alls har gått och dessutom upptäcker Max och Uno att pappa också har en täljd träuggla på spishyllan..

Det här är ännu ett suveränt samarbete av Eva Susso och Benjamin Chaud. Barnen älskar när man läser Snömannens påhittade ord “Yetin pletin plöjs”och de andas alla ut när Uno och Max är tillbaka hemma hos sin pappa igen. Precis som böckerna om Binta, Babo och Lalo är det här en rikt illusterad, varm, fantasifull historia som går hem hos varenda unge. LÄS!

Dela detta:

One comment, Lägg till din.

JonasJa läs! För mycket bättre kan det inte bli tyker jag. Detta är den bästa barnbok jag läst som vänder sig mot 3 åringar och äldre. Fantastiskt kul historia, fantasifull med en mystik som är underbart illustrerad i ett berg av snö och päls. Kan det bli bättre underar jag? Årets julklapp?

Lämna en kommentar