Mirja och pojken i det rosa huset

Den här boken är något så fint som en Amelie från Montmartre för barn! Mirja måste följa med till sin mormor och morfar på landet, fast hon verkligen inte vill. Det är världens tråkigaste ställe (fast mormorn och morfarn verkar hon gilla rätt mycket ändå). Men så får hon veta att det flyttat in en pojke i det rosa huset, en pojke som är lika gammal som hon. Mirja spanar efter honom men ser honom inte, så hon lägger en potatis i hans ena stövel för att se vad som händer då? Jo, då dyker det upp en liten sten vid hennes dörr med små mystiska tecken på… Och det är bara början på de båda barnens ledtrådsjakt efter varandra. Illustrationerna täcker hela sidorna med massa färg och figurer med fylliga konturer (påminner lite om Ingrid Vang Nymans Pippibilder). Mycket fin bok!

Mirja och pojken i det rosa huset är skriven av Sofia Nordin, illustrerad av Matilda Ruta och ges ut av Rabén&Sjögren

Dela detta:

Lämna en kommentar