Böcker med på resan

”Hur gör vi med böcker till barnen? Jag vägrar ha hela packningen full med tunga, stora bilderböcker.” Min familj ska ut och resa i en månad, och vi pratade packning igår.  Kanske speciellt fastnade vi i pratet om packning av böcker. För hur gör man? Packar med sig tre favoriter, och läser dem tills man kräks? Packar pixi? Köper e-böcker?

Vi var inne en stund på det sistnämnda, men jag vet faktiskt inte. För det första är utbudet på e-bilderböcker verkligen rätt skralt. (Det finns några stycken titlar att välja mellan. Om det inte är så att jag letar förtvivlat dåligt?) Och för det andra känner jag ett visst motstånd, märker jag. Nog för att jag älskar internet och datorer och appar och fan och hans moster, men jag vill i alla fall inte ta med mig en skärm in i läggningsrutinen.

(Av någon anledning tycker jag det är en helt annan sak att ha med sig en skärm på själva flygresan. Eller egentligen när som helst annars. Då kan jag verkligen se en poäng med att få plats med många böcker på en och samma telefon/ipad/läsplatta. Men den där stunden på kvällen när treåringen står framför bokhyllan och väljer två böcker i vanligt hederligt bilderboksformat som han vill ha lästa – den vill jag verkligen inte modernisera.)

Är jag mossig, eller? Det känns ju lite så.

Det kommer hur som helst sluta med att jag satsar på pixiböcker. Då kan man få med sig så många att de räcker för någorlunda variation i en hel månad. Och så kommer jag köpa roliga appar till ipaden också, men kanske inte helt vanliga e-bilderböcker (som är exakt som pappersboken, fast på skärm), utan andra appar. Som tillför något mer än ”bara” läsning.

Hur gör ni när ni packar? Och har ni tips? På appar eller tankesätt jag kan anamma i största allmänhet? Håll inte inne med dem, för all del. Jag kan kanske behöva förnya mig, som ni hör.

Dela detta:

Lämna en kommentar