Lyckolipa lite?

För några dagar sedan roade jag mig på Twitter med att lista barnböcker som får mig att lyckolipa när jag läser högt. (Till skillnad från barnböcker som får mig att lipa pga sorgligheter i största allmänhet, så skulle det här alltså skulle vara böcker med lyckliga skildringar som gav mig klumpar i halsen.) Så här blev hela listan:

Bröderna Lejonhjärta (pga scenen där Skorpan äntligen kommer till Nangijala och får syn på Jonatan nere vid vattnet och springer mot honom och ropar JONATAN!). Edward Tulanes fantastiska resa (pga hela sista kapitlet). Tonje och det hemliga brevet (pga mycket, men framför allt pga cirka allt med gubben Gunnvald). Sagan om den lilla farbrorn (pga så himla lyckligt när ensamma farbrorn får en hundkompis). Och Nils Karlsson Pyssling (pga lyckligt att utsvultna lilla pysslingen får mat och kläder och säger: “Om du kan det. Om du kan ordna mat åt mig så ska jag tycka om dig så länge jag lever.”)

Fick också tips på “Titta, Madicken, det snöar!” som ett säkert lyckoliparkort.

Har ni fler?

Jag känner mig blödig, och vill läsa något lyckligt.Dela detta:

Lämna en kommentar