Kul med Kurt & Kio

I helgen var jag på den mysiga bokhandeln Bokslukaren i Stockholm och lyssnade på när Lisen Adbåge läste sin senaste bok om Kurt och Kio högt för en liten publik. Himla fint! Eller: “Gillart!” som Kurt och Kio själva skulle ha sagt.

(Bra tips för övrigt för alla som bor i Stockholm eller åker dit på besök och vill ha en lagom lång, mysig bokrelaterad aktivitet att sysselsätta sig med! Bokslukaren har ofta små sagostunder eller författaruppläsningar eller annat kul där. Här kan man teckna sig för prenumeration på nyhetsbrev, så missar man inget.)

Jag tänker inte recensera Kurt och Kio vill ha kul (än), eftersom jag bara hört den en gång och enkom sett bilderna på avstånd. Men så mycket kan jag säga att den här gången vill Kurt och Kio ha kul. Vad gör man då? Åker skateboard, kanske? Nä, hjälmen passar ju inte över deras korvmössor. Går på konstutställning? Spelar basket? Motionerar i grupp? De testar lite alla möjliga grejer, men inget passar riktigt. De får aldrig speciellt kul. Men läsaren har desto roligare!

Passade förresten på att fråga Lisen varför Kurt och Kio hade knasiga korvmössor.

– För att det är snyggt, sa hon.

Och det har hon ju rätt i.

Dela detta:

Lämna en kommentar