Plocka bumling-baluns

För alla poesiälskande barn och vuxna måste Bladslottets utgivning vara en guldgruva. Förlaget har inte funnits länge och har ändå redan hunnit ge ut riktiga pärlor till böcker, fyllda med poesi och prosa. Förra året kom Plocka bumling-baluns av Lisa Schmidt. Det är en diktsamling för barn spunnen kring temat att plocka och undersöka i naturen, precis allt går att fundera över och inte minsta barkflis kommer undan! Även om jag är en ovan poesiläsare kan jag ändå ryckas med och få känslan av barr under tårna en varm sommardag:

Barränglar fallersnurrar och fastnar i håret
som små småhår
som igelkottstaggar.

Magen är mjuk under taggtrassel,
markbarren kittlar mjukmagen.

Jag är snabb,
jag springer forftarefortast,
jag spänner mina barrtaggar,
jag är stilla.

Då kommer magkittel från markbarren, hör
knarrbarken
skalbaggesnarken.

Jag är stilla
men kroppen rör sig när jag andas.

Boken är väldigt vackert formgiven och illustrerad och med följer dessutom en skiva där alla dikterna är tongivna av Drakoxen (Bladslottets husband).

Plocka bumling-baluns är skriven och illustrerad av Lisa Schmidt och ges ut av Bladslottet.

Dela detta:

Lämna en kommentar