Om inte

Om jag inte blivit bibliotekarie, då hade jag inte varit med och startat den här bloggen och då hade jag inte läst en massa bilderböcker och förmodligen inte heller Om inte. Och det hade ju varit himla trist! Om inte handlar om just det, vad som inte hade hänt om bokens huvudperson inte gjort något särskilt precis innan, tex “Om inte jag hade åkt till Grekland och solen bränt som eld / Då hade jag aldrig badat när vågen var hög som jag själv.” Lite som Ingelin Angerborns Om jag bara inte-böcker, fast här i bilderboksformat, och rimmat till på köpet.

Det är ett underfundigt äventyr med skrikande måsar och blodtörstiga hajar som utspelas under berättelsens gång. Nästan läskigt ibland, men ändå inte riktigt. Och den finaste slutklämmen berättar för oss att “Om jag inte åkt ut på havet och kommit tillbaka igen / då hade vi aldrig träffats jag och min bästa vän.”

Om inte är skriven av Kajsa Gordan och illustrerad av Anna Höglund och ges ut av Berghs förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar