Du hör inte hit, Berion.

 Beiron är en ganska vanlig liten hund som är glad och nyfiken på livet. En dag ser han en affisch som någon har hängt upp i hans revir. En affisch om en hundutställning. Beiron beslutar sig för att delta, trots att hans kloke vän Jori avråder honom. På plats på hundutställningen upptäcker Beiron att alla hundar är väldigt snygga och att alla verkar höra till någon ras. För att smälta in försöker Beiron att förställa sig och likna olika raser, bara för att få vara med och tävla. Han misslyckas och till slut blir han utbuad och får lämna utställningen med svansen mellan benen. Det här är en riktigt fin historia om viljan att höra hemma någonstans. Just omständigheterna med hundutställningen och de olika raserna ramar in historien så bra. Man kan riktigt känna hur fel Beiron känner sig. De färgsprakande bilderna med den lite ovanliga illustrationsstilen är det som gör boken till något utöver det vanliga. Även detaljer som Bob Hund tröjan på en av jyckarna i slutet gör mig extra glad. En fin bok väl värd att rekommendera till alla som vill lära barn vikten av att få vara annorlunda. Du hör inte hit, Beiron är skriven och illustrerad av Anna Härmälä och ges ut av Schildts.Dela detta:

Lämna en kommentar