Bokrean 2012, ett tillägg

Under torsdagen fick vi ta del av Lisa Hamfors allra bästa reatips och själv hade jag nog inte reflekterat så mycket över årets bokrea förrän jag av en händelse hamnat mitt i någon slags tjyvstart på en av stadens bättre bokhandlar under lördagen. 

Det klämdes lite på Pelles planetfärd och Konstiga bilar men det kändes väl lite “nja”. Köpa för köpandets skull typ? Men så ett superfynd. Där stod Sarah Sheppards Det var en gång… Massor av dinosaurier och vi knep den på stört och gick hem.
 
Idag måndag, blott två dygn senare, har barnet hunnit odla ett fullfjädrat kompetensområde i dinosaurier. Det droppas artnamn, nojjas över enorma stenar som faller ner från rymden och kluras en hel del på liv och död. Själv vill jag dra mig för att erkänna det, men jag har faktiskt lärt mig mer om ämnet under de senaste dagarna än vad jag gjort om urtidsdjuren under mina dryga trettio levnadsår.
 

Vi får lära oss om de olika gängen och vem som fruktar vem. Det hela slutar i det värsta gänget av dem alla; Köttgänget, som äter upp alla, ja till och med varandra. Och var tog de vägen sen då? Försvann de verkligen helt och hållet? Alla dessa frågor, alla dessa svar och så bilderna på det. Tummen upp för den, och fram för mer faktaböcker åt de kunskapstörstande små som stora.

Det var en gång… Massor av dinosaurier är skriven och illustrerad av Sarah Sheppard och utgavs på Bonnier Carlsen förlag är 2008.

Dela detta:

Lämna en kommentar