Maj och Maja – högt upp på topplistan.

 

Axel Schefflers böcker om kompisarna Max och Maja har varit en hejdlös succé under hösten både hos min son och bland vänner och bekantas barn. Lyckligtvis kommer två NYA titlar om Max och Maja redan i maj i år! Böckerna Den snabba sparkcykeln och Den lilla pölen som kom ut i juni 2011 tar upp vardagsnära ämnen som barnen själva enkelt kan relatera till (om att roffa åt sig någon annans fina sparkcykel och om att leka och ha så pass roligt att man glömmer att man är kissnödig). Jag vädrar succé och tror att Axel Scheffler kommer bli tvungen att skriva ytterligare några böcker om Max och Maja innan hans läsare låter honom gå vidare.

Max och Maja – Det läskiga monstret och Max och Maja – Den stora ballongen är skrivna och illustrerade av Axel Scheffler och ges ut av Alfabeta. Böckerna beräknas komma i mitten av maj 2012.
Dela detta:

Lämna en kommentar