Det kostar på att vara barn

Okej, ska vi komma överens om att det gjorts tillräckligt många skivor med våra “mest älskade” barnvisor nu? Missförstå mig rätt, det finns absolut något att hämta hos vita lamm och sovande björnar – inte minst enkelheten (för oss vuxna?) och sjunga-tillsammans-känslan, men nog skulle vi kunna ge nyskriven musik en chans också?

Vill idag slå ett slag för Oscar Danielsons Det kostar på att vara barn, som vann Årets barnalbum på Grammisgalan igår! Skivan är skönt befriad ifrån snuttefiering av barn och barndom, istället får vi ett tydligt barnperspektiv som med humor rör sig ifrån gråtande föräldrar till sånt som “inte ens farfar förstår”. Tonen är respektlös och varm, musiken välproducerad. Det kostar på att vara barn finns på Spotify eller kan köpas genom t. ex. Danielsons egen postorder.

PS! Ifrån förra årets skivskörd, lyssna även på: 

Tvillingarna, Truls och jag – Packa pappas kappsäck 
Orkesterpop – Mäta med skägg
Kråkan och busarna – En jätteliten låg hög 
Så gör prinsessor – Prinsessans rockband
Nassim Al Fakir – Ute & cyklar

Dela detta:

Lämna en kommentar