Djungelön

För några dagar sedan fick jag en pärla till bok hem i brevlådan. Boken heter Djungelön och handlar om en liten flicka som ger sig ut i en båt för att hitta äventyr. Helst av allt vill hon hitta en alldeles egen ö, och det gör hon såklart: en stor ö med en en massiv vägg av djungel! Och där kliver flickan av rakt in i ett äventyr av mystiska ljud, nya dofter, små djur, stora djur och djur med taggar och med många ben. Och så en djungelflicka! Allt är vansinnigt spännande, ända tills natten kommer…

Det är en liten bok till formatet, med en helsidesillustration på varje uppslag och en kort text till på varje sida. Berättelsen är enkel men spännande och passar väldigt bra till illustrationerna som är fantasifulla och superfina! Jag gör genast kopplingar till Tove Jansson och Maurice Sendak och Astrid Lindgrens Allrakäraste syster (både i bilderna och berättelsen). Jag har inte läst boken för något barn ännu, återkommer när jag gjort det. Men gissningen är att den går hem!

Bara en liten formgivningsmiss: upplösningen på bilderna är för liten så de blir lite lite pixliga. Men det stör inte helheltsintrycket.

Djungelön är skriven och illustrerad av Sanna Borell och ges ut av Vombat förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar