Illustratören: Amanda Eriksson

I serien “Illustratörer vi gillar” har turen nu kommit till Amanda Eriksson. Här beskriver hon själv sin illustrationsstil!

Namn: Amanda Eriksson

Bor: Stockholm

Har bland annat illustrerat: Mitt rosa liv, Mitt vilda liv och Min bok om husdjur (som hon också skrivit texten till). Dessutom har hon gjort bilderna i bland annat Vyssa lulla litet barn, Jakten på fader spader, Att vara Flisan och Boken om änglar. Och många fler!

Teknik: Ritar och målar för hand. Allting. Och sen gör hon om det. “Otroligt tidsödande!” Amanda använder både blyerts, akvarell, gouache och foto-retuschfärg (“nyupptäckta, väldigt starka roliga färger som säkert är miljögiftiga, tyvärr.”) Ofta har hon en ganska mörk ton i bilderna, som gör förlagen nervösa ibland. “Kan du ljusa upp lite och göra lite glatt den här gången…?”.

Så beskriver Amanda själv sin illustrationsstil: “Direkta rakt-på bilder, okonstlade och sceniska. Ibland försöker jag ta en vinkel uppifrån, mer filmisk, för att överraska mig själv. Men jag ser nog boken som en teaterscen.”

Bilderna i inlägget har vi fått låna av Amanda. Den översta är från Mitt andra liv (där Amanda också står för texten), Natur & Kultur. Bilden i mitten är från Min bok om prinsessor (som Amanda också skrivit själv), Natur & Kultur. Den understa bilden är från Boken om änglar (med text av Andreas Palmaer), Alfabeta.

Dela detta:

Lämna en kommentar