Hitta barnen!

I julhelgen roade sig stora och små i släkten med Erik Magntorn och Lisa Sjöbloms listiga bok Hitta barnen! En bok som har gått mig helt förbi under hösten (första upplagan sålde slut men boken finns nu ute på nytt). För alla som har råkat missa boken kan jag berätta att Hitta barnen! är en ABC-bok med 28 svartvita uppslag. På varje uppslag finns det på ena sidan en indirekt uppmaning till läsaren att hitta det försvunna barnet och på motsvarande sida finns en bild där barnet håller sig gömd. När man inser att det faktiskt inte alls är lätt att hitta barnen blir det mycket mer intressant än vad man någonsin hade kunnat tro. Det är sällan bilderböcker kan underhålla både barn och vuxna på samma gång men det här är ett av undantagen. Vi har suttit som uppslukade och försökt hitta var och ett av de tjugoåtta barnen. Vridit och vänt. Och jag tror nu att vi har lyckats. Men faktum är att det fortfarande finns några små frågetecken. Och det är just det som är så himla fiffigt med den här boken.

Hitta barnen! är skriven av Erik Magntorn och illustrerad av Lisa Sjöblom. Boken ges ut av Lindskog förlag.
Dela detta:

Lämna en kommentar