Böcker på rim och egen utgivning

För någon vecka sedan fick jag boken Dr. Duma & Rakel på vådliga vatten hem i brevlådan. Det är en bok på rim om de bästa vännerna som bor på servicehemmet Rynkan (som har ett fönster där persiennen gått sönder). En dag hittar Rakel sin vän sittande vid fönstret. Han är förlorad i en dröm och hon får inte vara med. Inget hon gör kan fånga hans uppmärksamhet, han reagerar inte ens när hon trollar bort sig med en spegel. Till sist blir det så sorgligt att vara ensam kvar att tårarna börjar rinna. Men då! Då bildas en sjö vid Rakels fötter och äventyret börjar på allvar. Någonstans därute på vågorna väntar en strandad Dr Duma.

Det är alltid roligt att läsa om vuxna som leker och fantiserar (som den här). Och extra kul att den sura grannen får vara med en sväng i slutet som en ful fisk när han tycker att de ska sluta väsnas.

Berättelsen om Dr. Duma och Rakel är skriven av Per Wernolf och illustrerad av Lina Serning. De har gett ut den på egen hand. Och stor tumme upp för att de faktiskt gett ut sin bok när förlagen inte nappar. Men jag hoppas ändå att något förlag kanske gör det för med en redaktörs skarpa blick kan den här boken bli ännu bättre!

Dela detta:

Lämna en kommentar