Bilderböcker för äldre barn

Läste ett inlägg på bokbloggen Bläddra! Bläddra! idag som fick igång min lilla hjärna en stund. Janina (som skriver bloggen) har en son hemma som vägrar läsa kapitelböcker. Han vill ha bilderböcker – men inte för barnsliga. Finns det inte ett hål i utgivningen där, undrar Janina. Bilderböcker för lite äldre barn?

Hål och hål, jag vet inte. Jag kommer på en hel del böcker jag skulle kunna tänka mig att läsa för en fem, sex-åring (några stycken syns på bilden ovan). Men kanske ändå att det är färre titlar i den här kategorin än för övriga bilderboksåldrar? Det är det nog.

Däremot finns det ju massor av bra faktaböcker när kidsen börjar komma upp i femårsåldern. Om kroppen, rymden, dinosaurier, uppfinningar, djur, natur, what have you. Det är lätt att man glömmer dem när man boktipsar, har jag märkt.

Men med utgångspunkt ändå i de skönlitterära berättelserna: Vilka bilderböcker tycker ni passar för lite äldre barn (säg från fem)? Har ni några favoriter?

Dela detta:

Lämna en kommentar