Trädet är en hemlighet

Mia Maria Güettler, som illustrerat böckerna om Kjelle, debuterade i år som författare till boken Trädet är en hemlighet. Boken handlar om Lo som tycker det är jobbigt att bli lämnad på dagis på morgonen. Varje dag är Lo ledsen och det kommer tårar. Lo gråter och blomman som står i fönstret dricker av tårarna och växer:

En dag har blomman blivit STOR. Ett helt träd, märker Lo! Hela dagen leker Lo i trädet. Nu kommer inga tårar mer, för Apa Molle har ätit upp dem.

Det är en söt och stillsam berättelse om hur sorgligt det är att bli övergiven och om hur fantasin kan rädda en ur det jobbiga. Vid slutet av dagen är det pappan som får leta efter Lo och bli lite ledsen innan hon kommer ner från sitt hemliga träd.

Trädet är en hemlighet är skriven och illustrerad av Mia Maria Güettler och ges ut av Berghs förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar