En kärleksförklaring till all världens färger

En bilderbok som jag tycker sticker ut från många andra bilderböcker jag läst på sistone är den här: Memmo och Mysen söker efter färger.

Inte främst tack vare texten och berättelsen, kanske. (Memmo och Mysen vaknar mitt i natten. Det är mörkt, och alla färger är borta! De går ut för att söka efter dem, först med ficklampa och sedan i gryningsljus, dagsljus, dimma och skymning.) Det är verkligen inget fel i dem på något sätt, men det är ändå bilderna som gör att jag verkligen hajar till i soffan.

Hon använder sig av collageteknik, Emma Virke, när hon gör sina bilder. Akvareller, teckningar, fotografier – det blir en väldigt lyckad blandning, där färgerna växlar i takt med dagens ljus. Som en stillsam och poetisk kärleksförklaring till regnbågens alla färger. Jag gillar verkligen den här boken!

Memmo och Mysen söker efter färger är skriven och illustrerad av Emma Virke. Den ges ut av Alvina förlag.

Dela detta:

Lämna en kommentar