Teater, minsann!

Okej, det är trist att tipsa om en teater som ligger i Stockholm, jag vet, jag vet. Alla kan inte gå dit. Men om vi ser bortom det en stund? Då vill jag ändå slå ett slag för dockteatern Tittut som ligger på Södermalm. Himla bra ställe! Ganska litet, väldigt mysigt, kostar under en hundring.

Häromveckan var jag på föreställningen Pimpa, den lilla hunden med röda prickar med en snart 3-åring och en snart 4-åring. Mycket populärt! Karaktären Pimpa skapades i Italien på 70-talet och har synts både i serietidningar och tecknad film, men det behöver man inte veta för att gilla den här föreställningen. Skuggspelet (vanligtvis tror jag föreställningarna på Tittut oftast är med traditionella dockor, men kan inte svära på saken) om Pimpa som försöker hjälpa en andunge att hitta sin mamma är fängslande ändå. Publiken satt som små ljus i den lilla salongen, och åtminstone de delar av publiken som jag känner har pratat om Pimpa ever since. Tänker absolut gå dit igen! Har sett att de har föreställningar baserade på mina favoritböcker om Mamman och den vilda bebin, till exempel. Eller den söta elefanten Pomelo! Fint, det.

Foto: Love Lannér.   För aktuellt program, kolla in Dockteatern Tittuts hemsida.

Dela detta:

Lämna en kommentar