Trotsande föräldrar, igen

Tessla har det inte lätt med sina föräldrar. Det är helt klart. I förra boken (Tesslas mamma vill inte!) var det mamman som vägrade gå hem från parken, äta kvällsmaten och gå och lägga sig. Den här gången är det pappan som trotsar. Han vill inte gå upp, inte dricka kaffe och inte läsa tidningen. Det är ju alldeles märkligt med en sådan trots! Tessla måste muta med hela sin fantasi för att få pappan iväg till jobbet. Och det visar sig att andra barn har samma problem, för när Tessla och pappa åker pulka sista biten till jobbet (för att han ens ska vilja resa sig ur snöhögen) ser man två barn till i pulkabacken med sina föräldrar bakom sig. Det är Bert och Lena, som också jobbar på banken och som får locka pappan med dans för att få in honom på kontoret. Det är samma mönster som i förra boken, påhittigt och tokigt (en pappa som inte vill ha kaffe! skulle aldrig funka i det här huset). Och såklart kul med en banksnubbe som vill ha hårklämmor och glitter i mössan. Mitt enda bekymmer med boken är att det stapplar vid högläsningen. Det blir många ”nej, säger pappa” och ”ja, säger pappa”. Man får brodera ut texten för att det ska flyta på bättre. En grej till förresten, det är jultider i Tesslas pappa vill inte!, julglitter, snö, adventsstake. Extra plus tycker jag!

Tesslas pappa vill inte! är skriven av Åsa Mendel-Hartvig och illustrerad av Caroline Röstlund. Den ges ut av Olika förlag.

 

 

Dela detta:

Lämna en kommentar