Grattis Gunilla Bergström!

Nyligen fick Gunilla Bergström Emilpriset av Smålands Akademi för barnkulturella insatser i Astrid Lindgrens anda. I samband med det tänkte jag tipsa om en ny bok som är gjord utifrån Bergströms Alfonsböcker. Det är tredje delen i serien Klurigt & kul med Alfons. Först kom Alfons leker med ord (pusselmemo), sen kom Alfons bollar med siffror (pusselmemo) och nyligen kom boken Alfons kollar här och där. Alfons kollar här och där är en slags hybridbok där en redaktör (Sofia Hahr) i samarbete med Gunilla Bergström har klippt och saxat ur gamla Alfonsböcker för att sätta huvudpersonen i ett nytt (läs:pedagogiskt) sammanhang. Det är samma Alfonskänsla som förut men här handlar det om att lära ut rumsprepositioner. Vid sidan av det pedagogiska upplägget så finns det en nyskriven historia som känns naturlig och inte alls forcerad. Men det krävs en vuxen som läser boken högt för att den ska komma till sin rätt. En efterlängtad bok för pedagoger i förskolan kanske?

Dela detta:

Lämna en kommentar