Resa med barn.

Det här med att skriva reseguider utifrån ett barnperspektiv tycker jag är ett genidrag. På semester i New York förra våren skaffade jag ett antal olika guider om allt från stans bästa lekplatser till kaféer för barn. Det blev så mycket lättare att underhålla sonen när man visste i vilket av Brooklyns alla hörn man kunde hitta vettig barnmat snabbt, eller  för all del, var man kunde köpa blöjor som inte uteslutande var parfymerade med tjej- eller killdoft. I Sverige har det de senaste åren dykt upp guider som ger tips på de bästa attraktionerna för barn i vårt avlånga land. För ett tag sedan fick jag upp ögonen för serien Stora städer och små barn som avhandlar städer både i (Malmö) och utanför Sverige (Köpenhamn, Berlin, Paris, London, New York, Bangkok). Det bästa med de här guideböckerna är att de är små till omfånget, billiga (så pass att man kan glömma en på hotellet utan att få dåligt samvete) och samtidigt fyllda med bra och relevant information. Jag gör stickprov i Malmö/Köpenhamn, Berlin och New York-guiderna och faktiskt så finns många av mina egna favorithak och sevärdheter med mellan pärmarna. Gillar kapitel som “Jag är hungrig – restauranger där familjer trivs”  och “Varuhus och Secondhand – familjeshopping.” Det här är kort och gott allt det man behöver veta för att planera en semester för familjen. Och om någon undrar så är det inte bara aktiviteter för de små barnen utan det finns en del även för tweenies och lite äldre.

Läs mer om böckerna här.

Dela detta:

Lämna en kommentar